Olej rycynowy

Dostępność: na wyczerpaniu

Opis

Naturalny olej rycynowy to olej, który świetnie sprawdzi się w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Jego wszechstronne zastosowanie sprawia, że powinien znaleźć się w każdej kosmetyczce. 

Szczególnie polecany:

- dla osób z trądzikiem i zaskórnikami

- dla skóry przesuszonej 

- dla osób z kruchymi paznokciami 

- dla osób z matowymi i kruchymi włosami

Olej należy stosować punktowo na zmienione chorobowo miejsca (w przypadku wyprysków, trądziku itp.). W przypadku stosowania na skórę warto rozcieńczyć go w oleju bazowym (np. ze słodkich migdałów czy awokado). Lekko podgrzany świetnie sprawdzi się jako odżywka do paznokci. Z powodzeniem stosowany do olejowania suchych, matowych włosów (po olejowaniu włosy należy umyć). 

Składniki: Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego)

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl